Sajtómegjelenésünk az Önadózó portálon – 1%-os felajánlás

Dr. Bákonyi és Somogyi ügyvédi iroda

Legutóbbi sajtómegjelenésünk az Önadózó portálon olvasható, mely témája 1%-os felajánlás a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került szervezeteknek.


A rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi, így az a magánszemély, aki adóbevallást ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának (a 19SZJA jelű bevallás EGYSZA lapja) kitöltésével rendelkezhet. Aki pedig a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó tárhellyel rendelkezik, az szja 1+1 százalékáról a legegyszerűbben online módon tud rendelkezni.

Az adófizetők közel fele még mindig nem rendelkezik személyi jövedelemadója 1+1 százalékáról. Pedig tavaly ezek a felajánlások 16,5 milliárd forint bevételhez juttatták a civil szervezeteket és vallási közösségeket. Dr. Bákonyi László adójogi szakértő figyelmeztet: a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés az adakozási kedvet is visszavetheti, így idén különösen nagy súlya van az szja 1+1 százalékoknak a szervezetek életében. Május 20-ig rendelkezhetnek felajánlásaikról az adózók.

 

[button link=”https://www.onadozo.hu/hirek/1-szazalekos-felajanlas-a-koronavirus-jarvany-miatt-nehez-helyzetbe-kerult-szervezeteknek-9757″ color=”black”] Elolvasom a tejles cikket.[/button]