Adásvételi szerződések

Az adásvételi szerződés elkészítésekor úgy készítjük el a szerződést, hogy az teljes mértékben képviselje és védje mind az eladó, mind a vevő érdekeit. Amennyiben az ingatlan vásárlása hitelből történik, úgy Irodánk több éves tapasztalata alapján a különböző bankok által elvárt szerződési feltételek vonatkozásában is tájékoztatást nyújt, valamint azoknak megfelelően készíti el a szerződéseket. Szükség esetén már előzetesen megküldjük a bankok részére a szerződés tervezetét, így csökkentve az esetleges banki módosítás lehetéségét. Irodánk emellett termőföldek adásvételét is vállal, továbbá jogi tanácsadást nyújt a szerzési korlátozások, elővásárlási jog és hatósági jóváhagyás kérdésében is. Előzetesen tájékoztatást nyújtunk Ügyfeleink részére az adásvételhez kapcsolódó költségekkel, illetve a későbbiekben rájuk váró illeték és személyi jövedelemadó fizetési kötelezettségükkel. Emellett Irodánk vállalja a földhivatal és más hatóságok előtti képviseletet ellátását.

 

Ajándékozás, csere, öröklési, életjáradéki szerződések

Előzetes konzultációt követően Irodánk jogi tanácsot nyújt az adó- és illetékszabályok figyelemebe legmegfelelőbb ingatlan-átruházási forma kiválasztásában.  Ennek során figyelmet fordítunk az adó- és illetékszabályokra, és olyan szerződéses konstrukciót ajánlunk, amely által minimálisra csökkenthetjük ügyfeleink költségeit.

 

Társasház alapítás, társasházi ügyek

Irodánk vállalja a társasházi alapító okiratok elkészítését, és a társasházak ingatlan-nyilvántartási bejegyzéséhez szükséges teljeskörű ügyintézést. Amennyiben Ügyfelünk a megalapított társasház egyes ingatlanait kívánja értékesíteni, úgy Irodánk segítséget nyújt az adásvételi szerződések elkészítésében.

 

További szakterületek